Aanplanten bomen, heesters en vaste planten


Bij het aanplanten van bomen, heesters en of vaste planten is de bodem van groot belang. Een gezonde bodem geeft een minimale uitval en laat een snelle aanslag en hergroei zien.


Gebruik compost met wat beendermeel voor een goede start. Het meest eenvoudig hierbij is het gebruik van kant en klaar producten zoals Innogreen Structuur-Actief of Innogreen BioBodem Bodemactief bij de aanplant. Meng 1 deel Innogreen Structuur-Actief met 1 deel van de grond uit het plantgat en u kunt gaan planten. Is er sprake van kleigrond, verbeter deze dan met Innogreen Basaltmeel en turfstrooisel door de toplaag, bij een zandgrond gebruiken we Innogreen Bentoniet en Structuur-Actief of compost om de structuur te verbeteren. Gebruik in alle gevallen van aanplant Innogreen BioBodem Bodemactief om direct alle benodigde bodemleven te enten om daarmee de aanslag te verbeteren.


Beuk of haagbeuk aanplanten?

Gebruik een meststof met de schimmel voor de beuk voor een goed resultaat. een voorbeeld hiervan is Innogreen Buxus- en Hagenmest, wat verrijkt is met de juiste Mycorrhizae. Strooi deze bij de aanplant van beuk en andere houtachtige gewassen in het plantgat. Goed doorwerken en indien nodig ook compost of Innogreen Structuur-Actief gebruiken.


Zie voor sterke wortels en vitale bomen ook Symbiom Ectovit of Symbiom Symbivit Voor een goed effect van mycorrhizaschimmels is het belangrijk dat ze passen bij de gewassen. Symbiom Symbivit (was voorheen Rootgrow) is te gebruiken bij de aanleg van een nieuwe tuin of een nieuwe border zodat uw planten & bomen (sierconiferen (thuja, taxus, jeneverbes, cipres, ginkgo, araucaria, sequoia, etc.), loofbomen, fruitbomen en heesters) goed aanslaan en doorgroeien zelfs als het natuurlijke bodemleven door de graafwerkzaamheden verstoord is. Ook uw planten in potgrond kunnen versterkt worden, kies dan voor Symbiom Symbivit® bevat speciale bodemschimmels die de wortels versterken en op natuurlijke wijze de vitaliteit van de plant verhogen.


Symbiom Ectovit voor sterke wortels voor vitale bomen is geschikt voor naaldbomen zoals den, spar, zilverspar, douglasspar, hemlockspar, lariks en ceder. Ook voor loofbomen zoals beuk, eik, haagbeuk, hopbeuk, linde, tamme kastanje, hazelaar, berk, els, wilg en populier.

 

Let op NIET geschikt voor de meeste sierconiferen (thuja, taxus, jeneverbes, cipres, ginkgo, araucaria, sequoia, etc.), loofbomen, fruitbomen en heesters. Gebruik voor deze bomen het product Symbiom Symbivit® en voor ericaceeën (rododendron, azalea, heide, bosbes, etc.) het product RHODOVIT®. Voor een volledige lijst van planten raadpleeg www.servaplant.nl.


Lees ook: