Webwinkel Keurmerk en klantebeoordelingen

webwinkel_knop_new.jpg
dierkenner.jpg
ideal-logo.jpg
post nl logo.jpgWeService.jpg
twitter.jpg windowsmail.gif

Volg ons op twitter

 

 

 


Home

Op zoek naar een plant?    webwinkel_knop_new.jpg

Hier kun je planten zoeken in een database van maar liefst 7200 planten met 7500 foto's! klik op plantenkennis.

plantenkennis.jpg

 

Ook verliefd op de roos?  

roos zalmrose.jpg

Die prachtige plant met bloemen in allerlei kleuren en vormen en geuren weet nog steeds mensen voor zich te winnen! En sommige soorten zoals de grootbloemige struikrozen bloeien zelfs tweemaal bij een goede verzorging. Want ze bloeien in juni en juli en in september nogmaals. Rozen houden van een zonnige plaats en vruchtbare luchtige grond. Kleigrond heeft de voorkeur, gemengd met gedroogde koemest, maar andere gronden kan ook, mits ze wat extra mest krijgen. Poten en verpoten van rozen is in hun rustperiode, dus in nov-dec en in maart-april. Pot rozen kun je wel het hele jaar poten. Vroeg in het voorjaar houden ze van stalmest of organische mest rond hun voeten en in juni stellen ze speciale rozenmest zeer op prijs. Bij het poten moet de stam waar de zijtakken uit groeien een paar centimeter met grond bedekt worden, ter bescherming. Maar vooral niet vergeten de roos kort na de vorst te snoeien, dan loopt hij weer prachtig uit en wordt je beloond met prachtige bloemen! Rozenmest vindt u in de webwinkel onder meststoffen.

rozentuin1.jpg

 

Tip voor een geurige roos:

Wilt u rozen kiezen op geur, ga dan op een warme, droge dag naar de rozenkweker. Dan geuren ze namelijk het sterkst! Kom bijvoorbeeld  op 9 juni naar de stadskwekerij van Zaltbommel (stadskwekerij.nl/) of op zondag 10 juni naar de rozendag in Demen (detuinenindemen.nl/)

 

Meeldauw of luizen  in de roos?

 Wit schimmelpluis dat op het blad, knop en stengel

zit van de roos? Dan heeftroses buste.jpg je roos last van meeldauw. Of aan onderzijde van het blad schimmel en op het blad gele vlekken: Valse meeldauw. Deze en andere schimmels zijn goed biologisch te behandelen met het product Korect.  Een goed middel, dat door zijn unieke samen stelling de plant voedt en de plant minder gevoelig maakt voor schimmels. De werking is preventief en weerhoudt o.a. meeldauw (echte en valse) sterroetdauw, van kieming en het aantasten van de plant. Aangezien een plant steeds groeit is herhaling van groot belang. Korect is te vinden in de webwinkel onder Ziekten- en Plagenbestrijding van het merk Xardin. 

 

Luizen in de roos?  Er zijn verschillende manieren om bladluis te lijf te gaan, zonder schade aan de natuur aan te brengen. Haal bijvoorbeeld larven van lieveheers beestjes in huis, dat zijn ware veelvraten op het gebied van bladluis. Maar biologisch spuiten met de producten van Xardin kan ook. Genoeg oplossingen dus om van die vervelende beestjes af te komen! Te vinden onder ziekten- en plagenbestrijding, merk Xardin of bij Natuurlijke vijanden in de webwinkel.

 

Veel tuinplezier, Tuinkenner.

 

 

Uw hulp wordt zeer gewaardeerd!

musjes bij vetbol.jpegMooie foto(s) gemaakt? Stuur ze ons toe en wellicht worden ze geplaatst. Showtuin bezocht in binnen of buitenland? Geef uw mening. info@tuinkenner.nl

Zelf iets schrijven? Maak een ander deelgenoot van je tuinbelevenissen en schrijf ze ons. Indien geschikt plaatsen wij ze op onze site. Stuur naar info@tuinkenner.nl

Winter actie

Snoeizaag voor het gemakkelijk snoeien van bomen en heesters,      nu extra voordelig (33 cm)

snoeizaag detail.jpg

Lees verder >


speelbomen en meer

‘Leve(n)de speelplekken’ inspirerend boek over bomen en kinderen

Bomen zijn alom geliefd, ze symboliseren de vitaliteit van ons milieu. De Bomenstichting komt op voor bomen in de steden en op het platteland. Op verzoek van deze stichting schreven Hanna Hirsch en Annemiek van Loon een vlot leesbaar, informatief en prachtig geïllustreerd boek met als titel ‘Leve(n)de Speelplekken’.

Lees verder >


Vorstbescherming

Fleece doek

Vliesdoek beschermt uw planten tegen de kou en tegen schade van wind, storm en slagregens. Door het aanbrengen van een vliesdoek zal de verdamping / uitdroging van de plant door de koude uitdrogend

wind veel kleiner zijn.

Lees verder >


Allicine, knoflook extract

Bio-allicine

Knoflook extract om de groei van ziekteverwekkers te voorkomen bij dieren. allicine, knoflook.jpg

Lees verder >


Structuur van grond verbeteren......

spitten.jpg

 

Wilt u de structuur van uw grond verbeteren? Zandgrond meer vermogen geven om vocht en mineralen vast te houden? Of kleigrond losser maken en beter te bewerken?

Lees verder >


Gazon aanleg

Robusto speelgazon.jpg

Nu zaaien is straks genieten..

 

Lees verder >


Nieuw in het assortiment

Nieuw: Een mooie en stabiele standaard voor een zweedse fakkel.....

 

standaard zweedse fakkel.jpg

Lees verder >


Vogels van Europa

Meer weten over de vogels die je ziet? Dan is het boek Vogels van Europa een goed idee.

veldgids-vogels van europa.jpg

Lees verder >


De beleving van kleur in de tuin

boek kleur in de tuin.jpgHet boek - De beleving van kleur in de tuin -  helpt om je eigen beleving van kleur en je eigen kleurvoorkeur te begrijpen.

Lees verder >


Engerlingen en andere plagen

Engerlingen en emelten?

Voorkom schade met Tipulex

Lees verder >