Webwinkel Keurmerk en klantebeoordelingen

webwinkel_knop_new.jpg
dierkenner.jpg
ideal-logo.jpg
post nl logo.jpgWeService.jpg
twitter.jpg windowsmail.gif

Volg ons op twitter

 

 

 


Home

Op zoek naar een plant? 

Hier kun je planten zoeken in een database van maar liefst 7200 planten met 7500 foto's! klik op plantenkennis.

plantenkennis.jpg

Najaar

Herschaalde kopie van herfstfruit.jpg

Bemesting & aanplant

De laatste bemesting wordt veelal gegeven in juli/augustus. De werkingsduur van een organische meststof is meestal 12 weken. De meeste gazonmeststoffen zijn dus uitgewerkt zo ergens tussen 1/2 sept en 1/2 oktober, het gras zal dan vrijwel stoppen met groeien.

Juist tuinplaatje.jpgdan is het belangrijk om uw gazon een najaarsbemesting te geven, immers het gras verbruikt voeding zolang het niet vriest. Wanneer dat niet aanwezig is zal het gras aan vitaliteit en kleur inboeten en slechter door de winter komen. Mos en onkruid winnen gemakkelijk terrein. Het gras mooi houden kan gemakkelijk met een najaarsbemesting met een hoog kaliumgehalte Het gazon zal daardoor een betere weerstand hebben tegen ziekten en plagen (najaar) en de vorst (winter), en in het voorjaar veel sneller hersteld zijn van de winter. Daarbij behoud het gras zijn kleur. Gebruik hiervoor VaBomix 2  NPK 3-8-18 of Xardin najaarsmest

Strooi 5 kg per 100 m2. Tevens bijzonder goed voor vaste planten en heesters en voor de aanplant van bloembollen!

 Herschaalde kopie van zomerpracht rozen.jpg

Tip:  Bij laag organische stof of een slechte structuur in de toplaag kun je afstrooien met turf–in combinatie met compost en kalk, voor structuurverbetering.

 

Aanplant van  bomen, heesters & vaste planten.

Van groot belang is hierbij de bodem, de sleutel tot succes. Een gezonde bodem geeft een minimale uitval en laat een snelle aanslag en hergroei zien. Het meest eenvoudig hierbij is het gebruik van Structuur-Actief bij de aanplant. Meng 1 deel Structuur-Actief met 1 deel van de grond uit het plantgat en u kunt gaan planten. Is er sprake van kleigrond, verbeter deze dan met Basaltmeel en turfstrooisel door de toplaag, bij een zandgrond gebruiken we Bentoniet en structuur-actief om de structuur te verbeteren.

structuur actief 2.jpg

Beuk of haagbeuk aanplanten?

Gebruik BioHaag verrijkt met de juiste Mycorrhizae. Strooi deze bij de aanplant van beuk en andere houtachtige gewassen in het plantgat. Goed doorwerken en indien nodig voor de structuur, ook Structuur-Actief gebruiken.

Gazon

tot half oktober nog tijd om engerlingen en emelten te bestrijden. Dat kan met natuurlijke vijanden (nematoden ofwel aaltjes), of met Tipulex (Greenguard)

engerling.jpgemelt.jpg

Lief zijn voor de bijen

Behalve schadelijke insecten die de tuin belagen, zijn er ook die onmisbaar zijn voor een tuin vol bloemen en vruchten. Het belang van bijen in het voortbestaan van bloemen, planten en allerlei andere gewassen is groot. Vele planten, bloemen en fruitsoorten zouden zonder bijen tot uitsterven gedoemd zijn. Gelukkig is het belang wederzijds. Bloemen hebben bijen nodig voor de bestuiving om zaden en vruchten te vormen. En dezelfde planten voorzien in het ‘dagelijks brood’ van de bijenvolken met nectar en stuifmeel. Ze kunnen niet zonder elkaar. Een liefde voor het leven. Wilt u de bijen helpen dan kunt u rekening houden met de planten die u in de tuin neemt, maar ze ook helpen met een bijenhuis, of insectenhotel.

bij op bloem2.JPG

 

Meer info? Lees meer op onze website, meer planten info? kijk eens bij de link plantenkennis hierboven.

 

Uw hulp wordt zeer gewaardeerd!

musjes bij vetbol.jpegMooie foto(s) gemaakt? Stuur ze ons toe en wellicht worden ze geplaatst. Showtuin bezocht in binnen of buitenland? Geef uw mening. info@tuinkenner.nl

Zelf iets schrijven? Maak een ander deelgenoot van je tuinbelevenissen en schrijf ze ons. Indien geschikt plaatsen wij ze op onze site. Stuur naar info@tuinkenner.nl

speelbomen en meer

‘Leve(n)de speelplekken’ inspirerend boek over bomen en kinderen

Bomen zijn alom geliefd, ze symboliseren de vitaliteit van ons milieu. De Bomenstichting komt op voor bomen in de steden en op het platteland. Op verzoek van deze stichting schreven Hanna Hirsch en Annemiek van Loon een vlot leesbaar, informatief en prachtig geïllustreerd boek met als titel ‘Leve(n)de Speelplekken’.

Lees verder >


Vorstbescherming

Fleece doek

Vliesdoek beschermt uw planten tegen de kou en tegen schade van wind, storm en slagregens. Door het aanbrengen van een vliesdoek zal de verdamping / uitdroging van de plant door de koude uitdrogend

wind veel kleiner zijn.

Lees verder >


Allicine, knoflook extract

Bio-allicine

Knoflook extract om de groei van ziekteverwekkers te voorkomen bij dieren. allicine, knoflook.jpg

Lees verder >


Structuur van grond verbeteren......

spitten.jpg

 

Wilt u de structuur van uw grond verbeteren? Zandgrond meer vermogen geven om vocht en mineralen vast te houden? Of kleigrond losser maken en beter te bewerken?

Lees verder >


Gazon aanleg

Robusto speelgazon.jpg

Nu zaaien is straks genieten..

 

Lees verder >


Nieuw in het assortiment

Nieuw: Een mooie en stabiele standaard voor een zweedse fakkel.....

 

standaard zweedse fakkel.jpg

Lees verder >


Vogels van Europa

Meer weten over de vogels die je ziet? Dan is het boek Vogels van Europa een goed idee.

veldgids-vogels van europa.jpg

Lees verder >


De beleving van kleur in de tuin

boek kleur in de tuin.jpgHet boek - De beleving van kleur in de tuin -  helpt om je eigen beleving van kleur en je eigen kleurvoorkeur te begrijpen.

Lees verder >


Engerlingen en andere plagen

Engerlingen en emelten?

Voorkom schade met Tipulex

Lees verder >


Wat is Meeldauw

Wat is Meeldauw

 

Kent u dat ook? De rozen zijn gemest en bloeien prachtig en ineens worden een heleboel bladeren grijs. Of de druiven die zo lekker beginnen te groeien krijgen ineens vlekken op hun blad en er zit schimmel aan de kleine vruchtjes.Wat is het en wat kun je er aan doen om het te voorkomen of te bestrijden.

Lees verder >