Informatie rondom verzenden, retour & garantie

Bezorging binnen Nederland is met PostNL, koeriersdiensten van WeService en GLS. Een andere bodedienst is afhankelijk van hetgeen er is besteld, echter de tarieven en bestelwijze zijn conform de door PostNL gehanteerde tarieven. Bezorging buiten Nederland wordt verzorgd door de koeriersdienst WeService, tarief is < 5 kg 10 Euro en > 5 kg 15 Euro. Het is ook mogelijk de bestelling in Werkendam op te halen, er dient dan wel een afspraak gemaakt te worden via mail of telefoon en betaling is contant.


Bestelling en totstandkoming overeenkomst

U kunt bestellen op de manieren als beschreven op de pagina bestelinformatie van de Webwinkel. Een bestelling is niet geldig indien Tuinkenner uw vaste woon- of verblijfplaats niet eenduidig kan vaststellen. Door te bestellen en te betalen komt een koop tot stand. U heeft veertien (14) werkdagen na ontvangst van uw bestelling de tijd om te beoordelen of de bestelde artikelen of diensten voldoen en Tuinkenner hiervan in kennis te stellen dan wel uw bestelling te retourneren*. Na afloop van deze termijn komt de koop definitief tot stand en bent u eigenaar. Dit doet geen afbreuk aan de toepasselijkheid van de zichttermijn als hieronder beschreven. In individuele gevallen kan Tuinkenner besluiten om bestellingen te weigeren.

* Indien u de bestelling wilt retourneren kunt u op eigen kosten het artikel retour sturen. Als het product in goede staat retour is ontvangen zal Tuinkenner het aankoopbedrag retourneren.

 

Aanbiedingen en prijzen

Aanbiedingen gelden zo lang de voorraad strekt. Tuinkenner garandeert dat de prijzen zoals deze vermeld staan in door Tuinkenner uitgegeven mailings en op de Website niet zullen worden verhoogd gedurende de looptijd van de betreffende mailings of gedurende de op de Website aangegeven termijn, tenzij wettelijke maatregelen aanleiding geven tot verhoging van de prijzen. Tuinkenner is niet gebonden aan haar aanbod indien sprake is van druk-, zet- of programmeerfouten in haar mailings of op de Website. Alle op de website vermelde prijzen zijn inclusief BTW en exclusief verzendkosten.

 

Betaling

De betaling van de bestelling dient vooraf te worden verricht middels Ideal of achteraf binnen 30 dagen middels factuur. Betaling kan geschieden op (een van) de wijze(n) zoals aangegeven tijdens het bestelproces. Aan uw bestelling kunnen nadere (betalings-/bestel) voorwaarden worden gesteld. Bij betaling per bank of giro geldt als datum van betaling de datum van creditering van de giro- respectievelijk bankrekening van Tuinkenner.  Wij streven ernaar om binnen 2 werkdagen na ontvangst van uw betaling uw bestelling te leveren. Levende artikelen zoals aaltjes, regenwormen en lieveheersbeestjes uitgezonderd, deze artikelen leveren soms langere levertijden op, gemiddeld tussen de 2 en 5 werkdagen.  Verwachten wij een langere levertijd, dan zullen wij u daarvan op de hoogte brengen.

 

Retourneren

U heeft het recht uw bestelling tot 14 dagen na ontvangst zonder opgave van reden te annuleren. U heeft na annulering nogmaals 14 dagen om uw product retour te sturen. U krijgt dan het volledige orderbedrag inclusief verzendkosten gecrediteerd. Enkel de kosten voor retour van u thuis naar de webwinkel zijn voor eigen rekening. Indien u gebruik maakt van uw herroepingsrecht, zal het product met alle geleverde toebehoren en - indien redelijkerwijze mogelijk - in de originele staat en verpakking aan de ondernemer geretourneerd worden. Om gebruik te maken van dit recht kunt u contact met ons opnemen via info@tuinkenner.nl. Wij zullen vervolgens het verschuldigde orderbedrag binnen 14 dagen na aanmelding van uw retour terugstorten mits het product reeds in goede orde retour ontvangen is.

 

Uitzonderingen retouren

Mocht het product beschadigd of de verpakking meer beschadigd zijn dan nodig is om het product te proberen, dan kunnen we deze waardevermindering van het product aan u doorberekenen. Behandel het product dus met zorg en zorg ervoor dat deze bij een retour goed verpakt is.


Wanneer u geleverde artikelen na afloop van de zichttermijn niet aan Tuinkenner heeft teruggezonden is de koopovereenkomst definitief. Na de periode van veertien (14) werkdagen kunt u uw aankoop niet meer zonder reden retourneren. De door Tuinkenner reeds ontvangen betaling wordt uiterlijk binnen veertien (14) dagen na de ontbinding terugbetaald. Het is aan u om aan te tonen dat u tijdig van uw recht tot retourneren gebruik heeft gemaakt. Daarom raden wij u aan ervoor te zorgen dat u in het bezit bent van een afgiftebewijs, een bewijs van ter post bezorging of een vergelijkbaar document.


U kunt een artikel in geen geval terugsturen wanneer sprake is van één of meer van de volgende situaties:

• Het artikel was speciaal voor u op maat gemaakt;

• Het artikel is gedurende de periode dat u het op zicht had gebruikt of beschadigd geraakt;

• Het artikel is niet meer compleet;

• Het artikel bevat niet alle door de fabrikant bij levering bijgesloten zaken;

• Het artikel bevindt zich niet in de originele, onbeschadigde fabrieksverpakking (een met zorg opengemaakte verpakking wordt door Tuinkenner niet als een beschadigde verpakking beschouwd);

• Het artikel is duidelijk persoonlijk van aard;

• Het artikel kan door haar aard niet worden teruggezonden

 

Garantie

Bestelt u een artikel bij Tuinkenner, dan heeft u recht op de garantie die onze leveranciers op hun producten geven. Dit kan per merk/leverancier verschillend zijn. Tuinkenner volgt de wettelijke bepalingen omtrent het garantie geven op gekochte producten. Uw afschrijving dient tevens als aankoopbewijs. Bio Webwinkels / Tuinkenner.nl volgt bij garantie haar algemene voorwaarde.

 

Bio-Webwinkel/Tuinkenner.nl

Vierlinghstraat 55

4251 LC  Werkendam

 

T:0031-06-10597243

KVK -nummer 57733651.

BTW-nummer NL122131605B02

 

Vragen? Mocht u nog vragen hebben, dan kunt u uiteraard u uw vraag per e-mail aan ons stellen via info@tuinkenner.nl