Webwinkel Keurmerk en klantebeoordelingen

ideal-logo.jpg
post nl logo.jpg
twitter.jpg windowsmail.gif instagram kl.jpg

Volg ons 

 


Kikkers en padden

Kikkers en padden vestigen zich het liefst in een omgeving die lijkt op hun natuurlijke omgeving. Dat betekent dat het water niet te klein en niet te ondiep is en er voldoende mogelijkheden om te schuilen en voor de voortplanting zijn. Een belangrijke voorwaarde is daarom de aanwezigheid van voldoende waterplanten, drijfplanten en oeverbeplanting. Ook houden amfibiën niet zo van waterbeweging, zoals bijvoorbeeld een fontein, ze houden meer van stilstaand of traag stromend water. Verder bevat de vijver niet teveel vissen, omdat deze de amfibiën en hun gebroed als prooi zien.

 

De vijver ligt bij voorkeur op een rustige plek en deels in de zon. Een glooiende oever met enkele ondiepe plekken is, vanwege het snel opwarmende water op die plekken favoriet. En niet alleen bij de kikkers, maar vogels vinden het ook heerlijk baden in die ondiepe stukken. Tenslotte zijn die glooiende en ondiepe stukken vijver de redding voor dieren die in de vijver terecht komen en eruit willen klimmen.

 

Padden gebruiken de vijver alleen om eitjes te leggen (in snoeren) maar verder verstoppen zij zich liever in de tuin. Net zoals kikkers die veel insecten eten, eten padden ook veel (schadelijke) insecten. Geef ze dus ook een plaatsje in uw tuin, dat kan door ze plekjes te bieden met ruige begroeing, hopen bladeren, takken en of stenen. Niet zo veel plek in uw tuin? Koop in de webshop een paddenhuis

en zet hem in een beschut hoekje. dat kan al voldoende zijn.

kikker smaller.jpg