Het Najaar, blad laten liggen & lekker veel bloembollen planten

(06-10-2021)

Het najaar: blad laten liggen.. en bollen planten..

Het najaar en de winter zijn zeer geschikt om de biodiversiteit te gaan helpen. Dit kan door te zorgen voor meer bloemen en planten aan te planten en het creëren van een betere leefomgeving voor de natuurlijk vijanden zoals oorwurmen, vleermuizen, sluipwespen, kool- en pimpelmezen en boomklever.

Wij kunnen zelf ook helpen door bijvoorbeeld in de tuin een nestkast, bijenkast, insectenhotel, takkenril of vleermuiskast op te hangen. Afgevallen blad is heel goed voor de bodem, als vorstbescherming en voor vogels, egels en insecten. Het verbetert de structuur van de grond en het stimuleert de groei en bloei van de planten volgend jaar weer volop! Vogels vinden er voedsel in de winter en egels bekleden graag hun winternest ermee.

Plant nu ook je bloembollen en dek deze ook af met een laagje blad. Vroege bol bloeiers zijn goed voor de vroege bijen en helpen mee aan een goede biodiversiteit. Let erop dat blad wat op het gras ligt verwijderd wordt, anders verstikt dit.


Een gezonde bodem is van groot belang.

Het najaar is ideaal om bomen en heester aan te planten. Lees hier waarom een gezonde bodem zó belangrijk is!


Tijd om bloembollen te planten.

Plant nu lekker veel bloembollen en lees snel de allernieuwste blog boordevol tips 



Egels in de tuin..

Egels zijn nuttige diertjes, hoe leuk is het als ze in jouw tuin hun winterslaap komen houden. Lees hier wat je kunt doen bij egels in je tuin.




 

Plaats een reactie: