Tijd voor Najaarsmest

(22-09-2021)

Waarom Najaarsmest?

Het belang van een goede NPK (voeding) voorziening gedurende het jaar is sterk toegenomen. De steeds mooiere nazomer in september, oktober en soms zelfs november zorgt dat planten langer voeding gebruiken. 


Lange nazomer en natte winter

We kunnen eindeloos verwijzen naar verandering van klimaat, maar wie zijn tuin bekijkt en de weersberichten volgt hoeven we niets te vertellen. De verandering heeft invloed op de voedingstoestand van de bodem en dus ook op planten. Vocht vasthouden in de zomer, en een goede structuur in de bodem om te veel vocht in de winter af te voeren. Veel vocht in de winter betekent ook uitspoeling. Met name kalium is een voedingselement dat 'mobiel' is en dus makkelijk uitspoelt. En juist dit element is nu zo belangrijk in het najaar en de winter! Het toepassen van een goede najaarsmest stimuleert de groei en bloei in het voorjaar.


Vabomix 2 (najaarsmest) met extra kalium

Kalium is een hoofdelement en zorgt voor afharding van gras en beplanting in de wintermaanden. Zo zijn ze minder ziektegevoelig of vatbaar voor schimmels en aantastingen. Vabomix2 NPK 3-8-18 + 2 MgO bevat extra kalium en voorziet dus in deze behoefte. Een groot voordeel is dat deze meststof zowel op borders als gazon te gebruiken is. Het gazon blijft mooi groen en vitaal, kortom bestel uw najaarsmest op tijd zodat u klaar bent voor het najaar!

Inzetbaar van oktober t/m februari: 5 - 7 kg / 100 m².


Alles wat je moet weten over de najaarsmest van Innogreen ofwel Innogreen VaBomix 2

Najaarsmeststof met extra kali voor afharding naar de winter toe of bij vruchtdragende gewassen voor stevigere en smaakvollere vruchten. Hierbij is vooral gekeken naar prijs/kwaliteit en duurwerking. Gezocht is naar een ideale balans tussen alle componenten.

• Door de specifieke samenstelling verbetert de beworteling en ontstaat er een rijker bodemleven, een hogere weerstand, krachtige planten maar ook een betere vorst tolerantie. Werkt tevens daar waar kalitekorten aan de orde zijn. Door de duurwerking van deze meststof hoeft u slechts 1 x per jaar te strooien. Dus veel voordelen voor u als gebruiker. Van belang voor een succesvol resultaat is natuurlijk de uitgangssituatie. VaBomix 2 is mooie kleine, goed strooibare korrel en werkt +/- 3 maanden.


VaBomix 2©:

• najaarsmeststof

• kalimeststof, bij kalitekorten

• gecontroleerde groei en behoud van kleur

• betere afharding, waardoor er een hogere weerstand ontstaat

• stevigere en smaakvollere vruchten

• stimulering van het bodemleven

• zuinig in gebruik, mooie en kleine korrel

• kan lang in het najaar gestrooid worden


Innogreen najaarsmest is er ook in emmers van 2 kg of 4 kg of in de grootverpakking 25 kg Vabomix 2


Samenstelling:

5% stikstof totaal (N) waarvan 3% organische stikstof afkomstig van verenmeel, beendermeel, meel van koeken van oliehoudende zaden en cacaodoppen. 2% ureumstikstof, 5% fosforzuuranhydride (P2O5) oplosbaar in water en neutraal ammoniumcitraat, 18% kaliumoxyde (K2O) oplosbaar in water, 0,5% ijzer, 2% magenesiumoxyde (MgO) oplosbaar in water en 25% organische stof afkomstig van verenmeel, beendermeel, meel van koeken van oliehoudende zaden en cacaodoppen.


Dosering algemeen advies:

5 - 8 kg per 100 m² per strooibeurt. 

Plaats een reactie: