Webwinkel Keurmerk en klantebeoordelingen

ideal-logo.jpg
post nl logo.jpg
twitter.jpg windowsmail.gif instagram kl.jpg

Volg ons 

 


Wat is Meeldauw

(04-06-2015)

Is een schimmel die o.a. bij rozen, druiven, tomaten en perziken  voorkomt. Er zijn twee verschillende soorten meeldauw, namelijk de echte meeldauw en de valse meeldauw.

 

Echte meeldauw

Is te herkennen aan de lichtgele vlekken op het blad, waarna zich aan de bovenzijde van het blad en op de vruchten witte, poederachtige schimmelvlekken vormen. De schimmel overwintert in de knoppen of op oud hout, waar kleine gele of zwarte vlekjes zijn te zien. De aantasting slaat vooral toe bij vochtig en warm weer. Het open houden van de plant zorgt ervoor dat hij snel droogt en de meeldauw niet gemakkelijk kan uitbreiden.

 

Valse meeldauw

Deze schimmel begint ook met gele of bruine vlekken op het blad, maar hier zit het schimmelpluis aan de onderzijde van het blad. De schimmel overwintert in afgevallen blad en andere resten op de grond. Als het langdurig vochtig weer is of hard geregend heeft kan het zich snel uitbreiden. Het blad wordt uiteindelijk bruin en verdort, de vruchten verschrompelen of krijgen aantastingen. Planten in goede conditie zijn minder gevoelig voor deze schimmel.

 

Advies

Tuinkenner adviseert om s winters het gevallen blad onder de druif, roos, etc goed op te ruimen. Houd de plant goed open, zodat de wind de vrucht en het blad kan drogen. Om de schimmel direct te bestrijden kunt u Korrekt gebruiken. Lees hier hoe dat werkt.


   


 

Plaats een reactie: