Hapjes uit de tuin

Figuurtjes van meloen

creatief -uitgestoken fruit.jpgDe winkels liggen er vol mee: meloenen! Diverse soorten zijn nu verkrijgbaar. Leuk om daar eens wat moois mee te doen. Kies voor verschillende soorten, maak ze schoon en steek met een koekjesuitsteker verschillende figuurtjes ervan en steek ze op een houten prikker. Klaar is je vrolijke hapje! De restjes zijn voor een mooie meloensalade.

 

 

Gevulde courgette bloemen

courgettebloem gevuld bewerkt.jpg

Wil je wat bijzonders op tafel zetten en kun je aan een groot aantal courgettebloemen komen zijn gevulde courgettebloemen heel leuk en bijzonder om te serveren. Misschien dat medetuinierders er een paar willen missen.

 

Men neme: 16 courgettebloemen, een ei, wat bloem, bolletje mozzarella, half bakje ricotta, beetje parmezaanse kaas geraspt en flink wat peterselie, bieslook en zout en peper.

 

Snijd de mozzarella in kleine stukjes en meng dat met de ricotta en parmezaanse kaas. Was de kruiden, hak ze fijn en roer ze door het kaasmengsel en voeg naar smaak peper en zout toe.

 

Dan komt het lastige onderdeel van het recept: het vullen vergt enige oefening, omdat de bloemen teer zijn. Was ze dus ook niet tevoren, maar controleer ze op ongerechtigheden. Neem de bloem in je hand alsof het een ijshoorntje is en vouw de bloembladeren open, knip de stamper eruit en vul met de hand de bloem met het kaasmengsel. Wanneer de bloem lekker gevuld is en toch heel blijft draai je de bloembladen dicht, zodat de bloem gesloten is. De bloem plakt aan het kaasmensel dus dat blijft goed zitten.

 

Vlak voordat je ze wil serveren haal je de bloemen eerst door een losgeklopt ei en daarna door de bloem en bak je ze in de olie. Draai ze tijdens het bakken steeds om zodat ze aan alle kanten mooi bruin zijn. Lekker als borrelhapje of als onderdeel van een maaltijd.